Victoria cu Universitatea Craiova a ascuțit cuțitele în curtea gălățenilor, iar tradiționalul Ghiță a fost răpus în Pădurea Gârboavele de la marginea orașului de la Dunăre. Jucătorii lui Dorinel Munteanu, conducerea clubului, reprezentanții combinatului ArcelorMittal și câțiva consilieri locali au luat parte duminică după prânz la pomana porcului, eveniment în care au făcut presing la sânge șoriciul, slana, jumările, țuica fiartă și o mână de lăutari care au tras de acordeoane cu pofta cu care fotbaliștii întindeau pielea gustoasă a răposatului cu rât.
Altă dată pe masa de final de an se lățeau doi porci, nu și acum, în 2009, an din plin afectat de recesiune, când a fost sacrificat un singur patruped, dar unul de categorie super-grea. „Poate e semn bun pentru anul care vine”, și-au spus jucătorii Oțelului, ciocnind câte o stacană de alcool clocotit. „Dacă nu-i băteam pe olteni, ne-ar fi stat șoriciul în gât”, a remarcat căpitanul Gabriel Paraschiv lângă ceaunul în care se pregăteau bunătățile specifice sărbătorii de Crăciun. Dorinel, care luni va pleca acasă, în Germania, a mărturisit că la Koln nu se sacrifică porcii ca în România. „Îi tăiem aici și luăm bunătățile în Germania pentru a fi consumate”, a specificat antrenorul care promite un retur mai bun cu Oțelul.
Articol scris de: Dănuț Lungu Foto: Florin Novac
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER